För upptäckare – av upptäckare

FÖRVÄNTA DET OVÄNTADE

Klicka på högtalarikonen för ljud

För upptäckare – av upptäckare

FÖRVÄNTA DET OVÄNTADE

Klicka på högtalarikonen för ljud

WE will explore

Det är något alldeles särskilt med Antarktis!

Det är svårt att sätta fingret på vad det är eller förklara det. Ord räcker inte till när folk frågar dig, eller så pratar du på om minnen som dyker upp från den fantastiska resan. När du har sett och varit på kontinenten själv för första gången så kommer du att slås av hur magiskt det är här. Det går inte att föreställa sig hur enormt och vidsträckt landskapet är, oavsett hur väl du förbereder dig. Jag har haft privilegiet att se många delar av världen, vilket jag är väldigt tacksam över, men inget annat kan mäta sig med ett besök till Antarktis. Förväntningarna kan vara lite överväldigande, och måste balanseras genom att välja en expeditionsleverantör och ett team som delar dina värderingar och drömmar. Gästens upplevelse står i centrum hos oss, vilket jag själv har upplevt. Hela teamet jobbar dag och natt för att förbereda och leverera upplevelser som kommer att leva vidare i åratal.

Vi fokuserar på vetenskap och forskning, och försöker lämna kvar ett så litet fotavtryck som möjligt, under så kort tid som möjligt. Bärkraften står i centrum för allt vi gör, och detta har bland annat gjort att vi utvecklat innovativa batteridrivna hybridfartyg med låga utsläpp. Vi förbjuder engångsplast ombord, använder batterier och drivmedel med låga utsläppsnivåer, fokuserar på lösningar för värmeåtervinning och implementerar toppmoderna lösningar för att hantera mat och avfall. Allt detta sker bakom kulisserna. På själva scenen kommer det engagerade och erfarna expeditionsteamet att dela med sig av sin kunskap, antingen på tumanhand eller genom föreläsningar ombord. Du kan delta i vetenskapsprogrammet på det mest avancerade vetenskapscenter som finns ombord på en expeditionskryssning, och du kan också följa med på autentiska och aktiva äventyr både på land och till havs. På vägen blir du väl omhändertagen av det professionella teamet på det det moderna fartyget med skandinavisk design, ett gym, hälsocenter, pool, samt barer och restauranger där du kan avnjuta maträtter utöver de vanliga under dagarna som kommer.

Antarktis kommer att visa sig för dig i all sin prakt. Precis som djuren kan du själv känna, höra och se den vackra och mäktiga naturen från sin allra bästa sida. Här är vi exponerade för djur- och växtliv, vind, hav och sol, och vi kommer bland annat nära inpå valar, pingviner, fåglar och sälar. Du blir överhopad av sinnesintryck och nyfikenheten i dig jobbar för fullt. För att slappna av rekommenderar jag att ta saker och ting med ro. Stillheten, och känslan av att vara isolerad och utan betydelse, skapar en perfekt bakgrund för lite reflektion. Antarktis har aldrig blivit erövrat, och när du lämnar kontinenten hoppas du att det förblir så. Det finns något alldeles speciellt med Antarktis och hur stället sätter hela ens liv i perspektiv. Samtidigt tänds en låga inom oss som gör att vi önskar bevara detta fantastiska ställe.

Asta Lassesen Vd Hurtigruten Expeditions

Fun Fact

Visste du att vi reste till Antarktis för första gången 2002?

HÅLL DIG UPPDATERAD

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för specialerbjudanden och nya resplaner.

TELEFON:

0775-868 145 Telefontider: Mån–fre: 08.00–18.00 E-post: booking@hurtigruten.com

En digital tidskrift från Hurtigruten Expeditions. Ingen del av denna tidskrift får återskapas utan skriftligt medgivande från Hurtigruten Expeditions.

Publicerad av Grin Creative

I DETTE NUMMER

Innehåll >